Geweldige stage om nooit meer te vergeten!

Lisa Kappetijn liep de afgelopen vijf maanden stage bij OneWorld Marketing & Communicatie

Mijn stage bij OneWorld was heel bijzonder. Het voelde als een eerste, korte baan en heeft me inzicht gegeven in het werkende leven op een redactionele en NGO-achtige werkplek. Tijdens de lunchpauzes op het balkon, heeft iedere wereldverbeterende OneWorld’er wel iets te vertellen.

Zoveel vrijheid bij het invullen van mijn dagen verwacht ik niet snel weer. Bij OneWorld kun je met ieder idee aankomen. Zo heb ik nagedacht over het promoten van artikelen via Facebook, heb ik onze Instagram onder handen genomen en magazines verspreid onder studentenverenigingen. Ook heb ik twee artikelen mogen schrijven: één over een niet-zo-duurzaam festival en een demonstratieverbod in Rusland.

Naast het werk op de redactie waren er ook leuke uitstapjes buiten de deur. De inspirerende OneWorld mediacafés waar ik namens OneWorld in gesprek kon met lezers of de lancering van een campagne van Plan Nederland. Daar ontmoette ik Neelie Kroes.

Elke dag is anders

Als marketing en communicatie stagiair heb je een vast takenpakket, waarbij je je bezighoudt met het bereiken van de (toekomstige) OneWorld-lezers dus. Hoe je die taken invult mag je zelf weten. Daarnaast mag je eigen ideeën uitwerken en ben je een manusje-van-alles voor iedereen. Oftewel: iedere dag de afgelopen vijf maanden was anders!

Deel op:

Geef een reactie